RSS

~ AsAsi~

TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:



KOD : M0010
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : ASASI SAINS HAYAT
IPTA : UNIVERSITI MALAYA (UM)

bru jer check td.. erm.. aku pat um.. p.. ttba aku bgg.. aku nk amik pa ek?? matrx ke um ke maktab?? klau mata duitan.. amik mktab.. sbb elaun dia besar.. haha.. ayah aku pn asyik sroh aku amik maktab.. lau mtrx.. ok r.. ade r gak elaun.. even x besa.. p lau um?? ade ke?? cm xde jer.. huhu.. xtaw r.. erm.. bgg gak..erm.. p.. asa nk amik um jer.. hehe.. aku amik um jer laa.. snang citer sket kn.. p.. how bout my parents? erm..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Majlis Anugerah Cemerlang 2010 ~

erm.. lma dh x g skul.. huhu.. rndu sgt kt environment die.. p nk wat cmne.. dulu x reti2 nk rndu.. skrg.. sibuk2 lak nk ckap rndu.. haha.. lumrah kehidupan.. dh xde sumthing tu.. bru nk rndu.. erm.. ari nie.. aku g skolah blik.. da majlis anugerah cmerlang.. huhu.. erm.. bnyak sgt nostalgia tyme g ctu.. wat aku rndu jer.. erpecially kt sum1 2.. haha.. erm.. bnyak sgt kngn ngn dia kt skolah tu.. even bru 2 tahun.. p.. dwan tu laa bnyak ukir kngn kta dua.. huhu.. stop that topic.. dh menyimpang lh plak.. haha.. erm.. aku nk cita psal mjlis tu sbenanya.. hehe.. erm.. majlis start lam kol 9 lbeh cmtu.. mla2 lgu ngarku.. hehe.. lma dh xnyanyi lgu nie.. pastu.. pengetua lak brucap.. n as usual.. aku sntiasa asa antok n borg klau dgr dia brucap.. haha.. xserik2.. erm.. mjlis ditruskn dgn ucapan YB Daud.. haha.. kitorg x dgr pn ape dia ckap.. pakat citer2 sma sndiri jer.. almaklum la.. dh lma xjmpa kwan2.. lpas nie.. ntah kn ade ke x pluang nk kmpul blik ramai2 cmtu.. hehe.. erm.. spatutnyer.. kitorg duduk ikut angka gliran.. p.. kitorg duduk merata jer.. ikut keserasian sndiri.. hehe.. pastu.. kna sroh 2ka plak.. xpa r.. xksah pn.. hehe.. psal mla2.. aku dduk tpi dominic n gogo.. pastu.. duduk plak tpi saadah n rahmat.. aku ok jer ngn spa2.. hehe.. easy going ktakn.. (ye ke??).. huhu.. dh lma dh aku x naik pntas tu.. laz aku naik.. tyme graduasi ari tu kot.. oppss.. annual dinner r.. hehe.. erm.. lpas nie.. ntah ade ke x pluang aku nk naik pntas tu lg.. klau ade pn.. bkan nye amik hadiah.. ntah ape aku wat atas tu.. haha.. part pling aku ass lwak laa bla nyanyi lgu skolah.. aku bleh lper lirik?? haha.. so funny.. mentang2 la dh lma x g perhimpunan.. trok tol la akunie.. dgn lgu ibu pertiwiku skali aku bleh lper.. adoi2.. mlunyer aku sbgai anak jati swak nie.. huhu.. nsib xde org prasan.. hehe.. erm.. pastu, cm biasa r.. sesi fotografi.. hehe.. sesama kite2 jer la.. aku smpat r snap beberpa gmbar ngn diorg.. even xsma.. p ade la sket.. hehe.. erm.. pas amik gmbar.. kitorg g la mkan.. p.. aku xmkan pn.. juz amik jer.. hehe.. xsdap r.. ke aku dh jd choosy skrg?? hehe.. no la.. yg len pn xmkan gak.. sbb bkannyer sdap pn.. hehe.. lain la klau tyme kitorg spm dlu.. mmg sdap sket.. rsa nk tmbah pn ade.. hehe.. mmg salu tmbah pn dulu.. mka x malu.. hehe.. p.. sdeh r.. xdpat nk sma ngndiorg lma2.. aku terpksa blik awl.. my dad got smthg urgent 2 do... so.. ape leh wat.. trima jer laa.. hehe.. nie pic yg aku smpat snap pg td.. hehe..































i really enjoy tday.. xpernah aku se happy n bnyk ckap n tersenyum jer spnjg msa.. hehe.. i'm happy today.. i'm really happy.. being with my frenz.. walaupn kdg2.. smpat gak aku mengelamun kng msa lalu.. haha.. emo tol la aku nie.. skrg nie.. aku dh jd minah emo la plak.. haha.. ape daaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I love my Friends!!

erm.. sma org da kwan kn?? aku pn ade gak.. mna bleh klah.. hehe.. nie cta kwan2 aku tyme aku skolah dlu.. tyme kecik2 dulu.. haha.. (dh besar ke aku?? lantak r.. sdap je bnyi.. haha.. ).. aku pat citer certain jer la.. kalau aku nk cter sma.. alamatnyer.. mampos la aku.. haha.. erm.. yg ne kra aku nk cter yg top 10 kwan aku laa.. aku x membeza2kn kwan aku.. suma sma jek bg aku.. tp.. diorg nie lbeh fham aku n aku syg diorg.. huhu.. aku nk citer psal my gilrfrenz jer ek.. hehe.. aku nie mmg r xde geng ke group ke ape ke dlu.. aku jnis bebas.. aku ngam ngn spa2 jer.. hehe.. aslkn dia ikhlas n sdi nk kwan ngn aku.. aku kwan la ngn dia.. hehe..
nie aku nk citer psl diorg sket.. hehe.. sbb aku syg korg la aku ltak korg kt cne k.. hahax..

firstly.. aku nk citer psal spa ek? mamal la.. hehe.. nma dia.. nur amalina binti nasir.. org pggl amal jer.. p aku pggl mamal.. xtau nape.. huhu.. sje jer.. cm bez jer.. cm pggl mama jer.. haha.. lwak la plak.. nie gambar dia..








erm.. mamal nie.. mmg rpat ngn aku.. haha.. cuci bju pn sma.. yg pling aku hern n musykil kn... kla cuci bju ngn bdak nie.. stokin dia msti sesat kt aku.. xphm sgguh.. huhu.. nsib bek xde bnda len.. huhu.. klau x.. abis laa.. haha.. erm.. mamal nie mmg bet.. tp bkan la bdak bek sgt.. haha.. sme r ngn aku.. asyik ponteng klaz jer.. trutama klaz tmbhan fizk.. adoi2.. nyesal nyer lau ingt blik.. haha.. haha.. mamal mmg bdak bek pn.. klau aku ade ape2.. msti aku cri dia.. dia duduk dlam klaz pn x jauh dr aku.. selang 2 mja jer.. hehe.. oppss.. lpa ckap.. dia skelas ngn aku.. huhu.. klau dulu.. kwan2 dia ska pggl dia platypus.. ala.. ade la sjarah dia.. mlas nak cita.. pjg sgt.. huhu.. sbb tu la klau aku tgk citer phineas n ferb.. cnfrm ingt mamal.. hehe.. rndu nyer kt dia.. dh la ari tu dia g kchg aku x smpat jmpa... huhu.. sdeh2.. p xpa le.. hehe.. bnyak sgt kngn aku ngn mamal.. kalau aku nk cter sma.. nnti x ckup ruang plak utk org len kn.. hehe.. xpe laa.. len kli aku citer psal dia g ek..

now.. we go next.. next is faizatul hawa bin ahmad mukarrom.. hehe.. bleh pggl tutul, ija, faiza, hawa.. hehe.. pe g ek? mcm2 la.. hehe.. men2 jer.. aku pggl dia ape ek?? aku pn xingt.. haha.. kdg2 ija, tutul, faiza.. sma da.. ikut mood aku laa.. klau mood aku len, len la cra aku pggl.. hehe.. ye ke ja?? hehe.. ye la kot.. huhu.. erm.. faiza nie.. duduk sbelah aku tyme lam klas.. hehe.. sma akaun gak tu.. mkin la rpat.. dia sorg je pggl aku kak nis.. hehe.. xtau la nape.. this is some of her pictures..









erm.. ija nie seorg yg alim sgt.. hehe.. aku mmg respect r kt dia.. mmg bnyk org mnat kt dia.. tp.. dia mmg bkan bab cintan cintun nie.. huhu.. p klau dia bg advice.. power tu.. hehe.. dia pn seorg yg pndengar yg bek jugak.. sbb tu aku slalu cta prob ngn dia.. hehe.. tp ye la.. prangai ija nie.. mcm bdak2.. huhu.. smpaikn aku pn trikut sma.. huhu.. ape jer laa.. dia ska colouring, tgk katun.. pa g ek?? aku pn dh trikut sma dh.. huhu.. klau tgk citer katun.. cnfrm ingt dia.. dia dulu2.. salu promote astro ceria.. hehe.. saluran 611.. dh xpyah dh astro ceria cbuk2 nk wat promotion.. dia leh wat.. hehe... tp kn.. dia mmg bez klau kna usik.. psal tu lah.. bnyak org ska usik dia.. hehe.. esp psal cicak.. hehe.. nk tau history?? opss.. rhsia lar.. hehe..


skrg nie.. kta g lak 2 the next person.. next person yg aku nk ckap nie ialah nur fariha binti morshidi.. hehe.. aku pggl fafa jer.. dia skrg ade kt overc.. huhu.. rndu dia sgt.. laz jmpe pn laz yer.. huhu.. erm.. ni die.. hehe.. cute kn??






fafa nie mmg rpat ngn aku.. even dia dh jauh kt manchester sna.. we still cntct.. hehe.. sbb aku syg dia.. xtau la.. i adore her.. dia nie.. erm.. ssa la nk describe.. hehe.. p aku kagum ngn dia.. ngn smngt dia.. ngn keberanian dia.. hehe.. dia nie jnis outspoken.. klau dia xska.. dia ckap trus.. even i didn't have the courage.. hehe..aku bgga gak.. hehe.. sbb dia pcyakn aku.. ssh tau x dia nk pcaya kt sum1 n i'm proud 2 b 1 of them..hehe.. erm.. aku salu cita prob ngn dia gak.. n dia salu bri pndgn yg bernas.. hehe.. aku syg sgt kt dia.. huhu.. tringin sgt nk jmpa dia lg.. miss her soo much.. sowie fa.. (mek xda bnyak lak gamba tak..)

hehe.. da part 2 dia tau.. len kli smbg g.. pnat r tgn aku.. hehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my FaMiLy

erm.. everyone have their own family.. n this is my family.. hehe.. i love them all.. i've got 1 father, n 1 mother.. hehe.. they r so loving n caring towards each other.. smpaikn aku sndiri pn jeles.. haha.. erm.. i'm the first child in my family.. so.. i don't have big bro nor big sis.. but i've got 2 little sis ( xlh kecik ne.. hehe..) n 2 little bro.. erm.. biasa laa.. adat ada adik bradik.. hehe.. cnfrm gaduh.. p.. xlma.. hehe.. erm.. here r some of pic of them..









my father - erm.. hensem.. hehe.. dia cikgu.. kt SMK ASAJAYA.. nma dia taher haji smail.. klau g mna2.. cnfrm jmpa ex stdnt dia.. xfhm tol.. hehe.. xprnh lau g mna2 xjmpa spa2 yg xknal dia.. kra dia nie mmg femes r.. hehe.. lgi satu.. org ckap mka dia cm p. ramlee.. ye ke? ntah lah.. aku iyekn ajer.. haha.. dia nie baik.. p.. klau dia dh mrah.. wow.. bergegar rmah.. haha.. p.. dia nie mmg baik.. klau kena cra mnta.. cnfrm dpat pa yg kta nk.. huhu.. prinsip dia??.. hehe.. awas bkan diawasi n no excuses find solution (dh cm mr lim dh.. haha.. guru 8math kesayangan aku)..

my mother - hehe.. mak aku.. nma dia saadiah kawe.. baik sgt.. smpai kdg2.. adik2 aku nie brani sgt ngn dia.. gram jgak aku.. huhu.. p.. plg aku ska.. her cooking.. mmg besh.. haha.. sbb tu laa brat bdn aku nie dh naik.. asyik mkan jer kja.. huhu.. mak aku nie sensitif skit.. hehe.. lau da pa2 yg involve psal anak2 dia.. psti dia mdah menitiskn air mata.. huhu.. baiknyer dia..

adik aku yg second - khairiah.. p aku pggl dia dedek jer.. xtau nape.. nama tu dh lkat dh.. hehe.. aku sorg jer pggl dia cmtu.. erm.. dia mmg cantik.. suara sedap.. p pemalas. huh.. menyusahkn aku jer.. kdg2.. gaduh jer kja sbb dia nie pmalas sgt.. huh.. dia form 4.. dia nie..aktif la gak.. sma dia nk ikut.. silat la, drama, bola jaring.. mcm2 laa.. lpas tu.. mengadu plak.. huh.. pdan mka.. haha.. tu yg aku slalu ckap kt dia.. jhat kn aku.. huhu..

adik aku yg third - khalilah.. p aku pggl jer alot.. huhu.. smple.. snang cter.. erm.. no komen sgt la psal dia.. sbb aku jrg ngam ngn dia.. huhu.. psal pa? sbb aku ngn dia x sekepala.. dia nie.. suma bnda xnak klah ngn org.. adoi2.. dh laa.. dka make up.. adoi.. klah aku.. p.. dia nie rjin.. kalau smngt rjin dia dh dtg.. adoi.. mmg aku respect abis laa.. hehe..

adik aku yg no 4 - nma dia khairi rafe'e.. aku pggl arie jer.. xpn abg arie.. hehe.. hehe..dia nie kras kepala sket.. p dia nie manja.. hehe.. dia ska math.. p dia xska membca.. eran btol aku.. dia bru darjah 1.. klau math dia, cnfrm markah 90+.. p klau subjek len.. huh.. hampeh.. 60+ jer.. haha.. xpe2.. there's tyme 4 improvememnt..


bongsu - usu la.. nma dia.. khairuddin.. pggl adik jer.. hehe.. dia nie pmalu sket.. mcm aku.. hehe.. p.. klau dia dh mrah.. mcm the hulk.. huh.. mnakutkn.. seram sjok aku.. huhu.. tp bdn dia x kaler hjau la.. haha.. erm.. dia nie pn ska nombor jer.. eran aku.. adik aku nie mmg sma kaki nombor ke?? ikut kakak dia.. hehe.. erm.. dia nie.. baik sght.. rjin plak tu.. haha.. p.. kalu dgn abg dia.. huh.. nkal sgguh.. pnat aku nk kjar lau g jln2 mna2 ke.. hehe..

itu la ksah family aku.. briefly jer laa.. lau k citer detail.. 18 tahun pn x ckup.. haha.. opps.. itu umur aku.. haha.. i love them all!! <3 u all!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AdAmAyA





argh!!! really loves this drama.. xpernah miss drama tk.. 6.30 ptg - TV3 (Isnin - Khamis) wah.. romantik gler.. klau la aku jd cmnie gak.. ahax.. mmg mustahil r.. lyan jwang tgok cter nie.. plg bez tyme dgr lagu tu.. msti snyum sorg2.. smpai parents aku ingt aku gila.. ade ke patut?? huh.. mmg xpatut.. ape laa.. anak nk lyan jwang pn xbleh.. hehe.. sje jer aku nie.. p.. lisa mmg cute r.. ske tgk die blakon.. haha.. enjoy this lyric then.. hehe.. i dedicate it 2 all my frenz.. love u all my frenz.. thanx 4 being my frenz..



YANG TERINDAH DARI DAKMIE




SEMENJAK KAU HADIR DALAM HIDUPKU

TIADA LAGI KERESAHAN

KAU MENGETUK PINTU HATIKU

TANPA SEDAR HINGGA KU IZINKAN




KAU YANG BERNAMA CINTA

KAU YANG MEMBERI RASA

KAU YANG ILHAMKAN BAHAGIA

HINGGA AKU TERASA INDAH




MAAF JIKA KU TAK SEMPURNA

TIKA BAHAGIA MULA MENJELMA

BILA KEYAKINAN DATANG MERASA

KASIH DISALUT DENGAN KEJUJURAN




MENCINTAI DIRIMU

MERINDUI DIRIMU

MEMILIKI DIRIMU

HINGGA AKHIR HAYAT BERSAMA KAMU




KAU YANG BERNAMA CINTA

KAU YANG MEMBERI RASA

KAU YANG ILHAMKAN BAHAGIA

HINGGA AKU TERASA INDAH




KAU YANG BERNAMA CINTA

HINGGA AKU RASA INDAH

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

an evening at MSAM + waterfront..

erm.. smalam g MSAM 2010 or 2 b exact Minggu Saham Amanah Malaysia 2010.. erm.. ssak gler kt ctu.. smpaikn aku terhimpit.. dh la ada sorg pmpuan tu.. ade ke ptut dia himpit aku? huh.. sesak nafas aku.. xdpat nk bernafs.. isk3.. kesian aku kn?? hehe.. erm.. bez la jgak g ctu.. hehe.. jlan2 jer.. jlan2 cri makn.. aku g pn ngn family.. huhu.. pas driving class aku.. haha.. meet with sainsku student there.. hehe.. ade ke ptut?? mereka x knal aku lg?? have i changed a lot?? huhu.. sdehnyer ati aku.. huhu.. xpe2.. bla tgk diorg.. ttba rndu plak kt skolah.. huhu.. tringt kngn lalu..
this is some of my pictures there..


ngn keta idamanku.. hehe..



cute x? hehe..



href="http://1.bp.blogspot.com/_EbhEe3oOx04/S9W6tQzwHtI/AAAAAAAAACc/DwNI8oeqT_Q/s1600/photo0187.jpg">



lpas abis g bnda tue.. aku pn g la waterfront.. hehe.. lpak2 kt stu.. sjer.. hlang borg.. huhu.. smpat la gak aku snap bbrapa gmbar.. hehe..







lpas tu blik lam kol 6 lbeh cmtu.. hehe.. well enjoy that day too.. hehe..











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LiFe..

ermmm..

hdup mmg mcm nie..

kdg2 trun kdg2 naik..

so..

beringt2 la ketika tgh naik..

jgn smpai dh trun bru nk beringt2..

apa gnanya..

kn2?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bangsaku melayu..

since i don't have any idea n my cousin volenteer 2 write me a poem..
i juz let him do it.. haha.. 4 his sake.. well.. i enjoy it 2...
ku lihat layu dalam melayu
aku yakin bukan aku saja yang nampak
ada juga yang bercadang
nak bertanya
namun,
bercampur risau dan tak tergamak
takut juga di kata tak sedar diri
lalu aku meyendiri
dan mengakui
yang bangsaku sendiri
hanya melihat
tanpa menyedari
longlainya bangsaku kini..
nukilan zaki talip

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BiNGuNg..

BINGUNG AR...

nk plih apa ek??
asasi @ matrix @ maktab..
maktab mmg out kot..
xmnat..
hehe..
erm..
bgg r lau cmnie..
dh la kpala mmg tgh bersrabut abis nie..
cmne ek?
yg len sma dh cnfrm..
aku jer yg still terkapai2..
adoi2
p.. lau matrix..
bnyk geng
xtau la mereka g matrix x..
erm..
bgg aku dibuatny..
cmne nie ek..
nk tnya parents aku??
diorg ckp skati aku..
asl ada biasswa
xlh membebankan sngt
cmne tu..
lau pat jpa sng skit
amik jer
huhu
p..
lau xpat course yg kta nk cmne plak tu ek?
isk3.. bgg3..
tataw nk watpe nie..
huhu..
dh la matrix dftar xlma lg..
lesen keta pn lom pat g..
huhu..
cmne nie ek?
bgg kepala den memikirknny..
huhu..
ssh gak nk smbung blaja nie ek..
ingt sng jer..
ermm.. bnyk gak persiapannya..
dh la asasi kuar awl mei..
klau xmnat cmne ek?
matrix plak dftar 10 mei..
erm.. bnyk sgguh dugaan..
haha..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TIPS LUPAKAN SI DIA..

Biasa la bila bercinta semuanya indah… Memang tak dapat lupakan si Dia. Makan ingatkan si Dia, tidur ingatkan si Dia, mandi ingatkan si Dia… Boleh kata dalam apa jua hal pun memang teringatkan si Dia la.
Tapi masalahnya bila dah putus cinta pun masih ingatkan si Dia. Susah nih… Jadi di sini ada sedikit tips kepada sesiapa yang ingin lupakan si Dia kamu.

Terima Hakikat
Pertama sekali and perlu menerima hakikat si-Dia anda bukan lagi milik anda. Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan bahawa pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan.
kalau xpat trima hakikat cmne ek?

Melarikan diri
Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah ? Memang melariakan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan anda. Cuba anda pergi ke satu tempat yang agar jauh dari tempat anda dan rehatkan minda anda. Tapi jangan la buat kerja gila dengan pergi ke tempat anda date dengan si-Dia anda.
kalau mmg dh xjmpa lgsg?? perlu larikn diri jgak ek?? mksudnyer.. xpat la mk g skul tk.. bnyk kngn kt sia.. huhu..

Luahkan perasaan anda
Emmm luahkan perasaan anda kepada sahabat karib anda. Mungkin dia tidak banyak membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan anda akan dapat menghilangkan tekanan anda.
Anda pula dengar luahan merekaApabila anda mendengar luahan rakan anda sekurang-kurangnya anda tahu bahawa anda bukan seorang sahaja menerima nasib yang teruk .
pn dh buat gak.. p.. cm xberkesan jer.. huhu..

Ingat dekat orang lain
Masih tak dapat lupakan si Dia? Urghhh susah nie. Macam nie la kalau masih teringatkan si Dia kenapa anda tak cuba ingat dekat orang lain… Ahli keluarga ke, artis ke, idola ke, tapi kalau boleh jangan cuba untuk teringatkan kawan sejantina anda… Bahaya tu karang jadi lain lak.
pn dh wat gak.. laz2.. org tu pun wat prangai cm dia gak.. dia tggalkn aku.. p.. trok lg dr jack la.. 8least la dia lom da couple g skrg nie..

Buang jer hadiah tu
Bunga ke… Jam ke… Penanda buku ke… Novel ke… Anda buang sahaja hadiah tu… Mungkin ia seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik. Atau anda pulangkan kembali hadiah itu kepada si Dia. Walaubagaimanapun jangan jual hadiah itu kerana anda seperti menghina pemberian si Dia. Dan satu lagi kalau si-Dia bagi anda hadiah seperti rantai emas berjumlah RM5000 saya rasa takyah laa buang hadiah tu.
nk buang ke?? syg la plak.. huhu.. smpan jer la.. huhu..

Berdoa & Bertawakal
Ini adalah solution yang terbaik dan potion bagi segala-galanya. Berdoa lah kepada-Nya agar diberi kekuatkan jiwa dalam menghadapi dugaan dalam kehidupan dan diberikan pasangan yang serasi.
mmg slalu buat.. p.. mkin doa.. mkin plak tringat kt dia.. cmne ek?? cm parah jer.. huhu..

cmne ek kalau kes smpai tringt kt dia smpai scent dia pn bleh hidu ek? bhaya tu.. kalau bau sunsilk.. cnfrm ingt dia.. mnyk wangi dia.. tgk kaler hjau.. kalau tgk katun pn ingt dia gak.. xkn nak avoid sma bnda tu kot??
huhu.. ssh nyer nk lpkan first love nie ek??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

M+E+R+A+J+U+K??

MERAJUK??

ye ke?


btol ke mata aku merajuk ngn aku skrg?

mak aku ckap..

mata aku merajuk..

sbb tu aku slalu xpat tdo mlm?

ye ek?

xtau pn..

huhu..

xpernah dgr pn..

smalam lg la..

lgsung xpat tdo..

cyan mata aku..

tp nk wat cmne?

dh aku nie mmg spesies burung antu skit..

ssh tdo mlm..

insomnia ek??

ntah la..

xnak check..

huhu..

da ka patut?

aku tgh curious nie..

btol ke mata aku majuk ngn aku??

xpe2.. bia aku tny dia ek?

hehe..



mulut : mata! ow mata.. mata majuk ngn tuan kita ek?

mata : iye la.. dia xpernah kasi aku rehat.. asyik suruh aku kerja2 jer.. penat tau x.. abis kembang2 badan aku nie.. huhu..

mulut : ye ke? cyan kau ek.. tp.. xbaik majuk ngn tuan kita tu.. dia kan baik.. (hehe.. puji diri sendiri skit)..

mata : dia memang la baik.. dia baik kt kau jer la.. kt aku x.. huhu..

mulut : nape kau ckap cmtu?

mata : ye la.. cba la dia bli permata hijrah ke.. sroh mata aku nie rehat skit.. urut aku skali skala.. tringn tau x.. dh la dulu dia x jga aku btol2.. tgk skrg.. aku terpaksa pke cermin mata.. mana la dpat aku nk menyerlahkn diri aku yg cntik nie.. hehe.. (ye ke mata aku cntik?)

mulut : erm.. sbar jer la mata.. jngn la mjuk2 lg.. xbaik.. buruk bnar rpanya.. hehe.. nnti la aku slow talk ngn tuan kta tu.. nk?

mata : bleh gak tu.. idea bernas.. lgpun aku penat sgt nie.. hrap2.. tuan kta tu kesian la skit kt aku nie.. isk3..


haa..

tgk2.. sian kt mata aku kn?

nmpaknyer..

pas nie terpaksa la aku tdo awl..

tp..

dpat ke aku?

hehe..

da la aku da biasa tdo kol 2 @ 3 cmtu jer purata dia..

huhu..

xkn nk telan ubat tdo kot..

nnti ketagih lak..

cmne nie ek?

erm2.. bgg2..

huhu..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LOVE~ QUOTE PART 1

Jangan tertarik kepada seseorang kerana paras rupanya, sebab keelokkan paras dapat menyesatkan.
jangan pula tertarik kepada kekayaanya kerana kekayaan boleh musnah.
tertariklah kepada seseorang yang dapat membuat kamu tersenyum, kerana senyuman yang dapat membuat hari gelapmu menjadi cerah..
semoga kamu menemui orang seperti itu..
amin..


Wahai MAHA PENGASIH,
Jika sahabatku jatuh cinta,
Benihkan cintanya kepada seseorang yang melabuhkan cinta kepadamu, agar bertambah kekuatannya untuk mencintaimu..

Wahai MAHA PENYAYANG,
Jika sahabatku jatuh hati,
Izinkanlah dia menyentuh hati orang yang hatinya tertaut kepadamu, agar sahabatku tidak jatuh dalam jurang cinta yang murah..

Wahai MAHA PENYAYANG,
Jika sahabatku rindu,
Rindukanlah dia kepada seseorng yang merindui syahid di jalanmu..

Wahai MAHA PENYAYANG,
Jika sahabatku rindu,
jagalah rindunya kepada dia, agr sahabatku tak lalai merindui syurgamu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

C.I.N.T.A..

CINTA??
menyakitkan @ membahagiakan??
erm..
different people, different opinion..
bg aku??
ntah la.. sma jer..
xde maknany..
bkannya x percayakan cinta..
tapi serik..
bila kita dh separuh mati syg kt org tu..
smpai hati dia tgglkn dia..
erm.. ntah la..
cinta itu buta..
dan ia menyebabkan orang buta..
apa nk buat..
huhu..
aku pn trut sma tenggelam dlm dunia cinta suatu ketika dahulu..
hingga kwan2 menjd mangsa..
salah kah aku?
mmg salah aku pun..

kini.. biar lah cinta pergi..
pergi jauh dari hidupku..
hingga sampai suatu masa nnti..
ketika aku memerlukan mu..
akan ku seru namamu..
cinta?
cinta?
dan cinta?

kini...
apa sudah jadi padaku?
kenapa ini yang harus terjadi?
dia yang sepatutnya mengubah ku..
membuatku hancur dengan meninggalkanku..
kan x pasl2 aku jd playgirl kelas pertama.. hehe..

salah siapa jika aku terlalu bergantung padanya?
egokah aku jika aku ingin dia kembali padaku?
walau dia x lagi menyayangiku?
egokah aku begitu?
stiap kali dengar lagu egokah aku.. mesti nangis.. huhu..
hayati lah..

EGOKAH AKU - WALI BAND

Ku tak pernah merasa
Gundah di hatiku, ketika denganmu
Saat kau, kau belai rambutku
Kau temani aku, kau basuh lukaku
Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku
Salahkah aku mencintaimu
Walau ku tahu ku tak di hatimu
Egokah aku memilikimu
Walau ku tahu kau tak memilihku
Ku harap Tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Sadarkah kini ku tak rela
Imanku telah sirna
Mimpiku tak nyata
Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku
Salahkah aku mencintaimu
Walau ku tahu ku tak di hatimu
Egokah aku memilikimu
Walau ku tahu kau tak memilihku
Ku harap Tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Ku harap Tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

p/s : hayati n renungkan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

B>O>R>I>N>G

BORING??

erm.. x abis2 word nie dlm hdup aku sjak aku x lg bergelar student nie..
huhu..
kja aku?
makn, tidur, online..
sma jer kja aku stiap ari..
huhu..
bila la nk brubah ek??
xsbar asanya nk blaja blik..
really miss those times..
hehe..
aku asa cm melalut jer aku kt sini kn??
huhu..
ntah la..
dh boring tahap gaban nie..
pasai tu la..
skrang nie..
aku nk g mkan dulu..
kalau aku rjin, ada la aku update..
klau x..
huhu..
sowie 2 say la..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS